Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 23ης ΜΑΙΟΥ 2011 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ







Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 23 Μαΐου καθώς επίσης οι φορείς και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο του διαλόγου για την συγχώνευση των δημόσιων νοσηλευτικών μονάδων, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την επιχειρούμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Λιβαδειάς απαιτώντας την αναβάθμισή του και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.  

Στο σχέδιο, όπως αυτό έγινε γνωστό, για την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προτείνεται, τα 14 νοσοκομεία να ενταχθούν σε 4 κύκλους.
Στον τέταρτο κύκλο, βασικό είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας στο οποίο εντάσσονται τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση.
Πιο συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Λιβαδειάς προβλέπεται η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του, με διακοπή λειτουργίας της χειρουργικής, της ορθοπεδικής και της οφθαλμολογικής κλινικής.

Το δημόσιο έλλειμμα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των νοσοκομείων και με τις συνέπειες που αυτό επιφέρει σε βάρος των πολιτών και των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά πληθυσμιακών ομάδων που ήδη βιώνουν σειρά αντιλαϊκών μέτρων.

Για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ στη χώρα μας δεν ευθύνονται οι πολίτες αλλά οι πολιτικές που μέχρι σήμερα το οδήγησαν σε αδιέξοδο, επιτρέποντας φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις προμήθειες των νοσοκομείων.

Αναλογιστικές μελέτες και σχέδια επί χάρτου με αντιφατικά στατιστικά στοιχεία, δεν δίνουν λύσεις αλλά ούτε και άλλοθι σε όσους σχεδιάζουν υγειονομικούς χάρτες και αλλαγές χρήσης στα νοσοκομεία της περιφέρειας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής

Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς μόνο το 2010 νοσηλεύτηκαν περίπου 10.000 ασθενείς με την πληρότητα των κλινικών να φτάνει το 74% ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 2.000 χειρουργεία.

Γεγονός ακόμα  είναι ότι με τις αξιέπαινες προσπάθειες του έμπειρου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού το νοσοκομείο εξυπηρετεί πέρα από την πρώην επαρχία Λιβαδειάς και την ευρύτερη περιοχή, ένα μεγάλο μέρος της Φωκίδας και τη Λοκρίδα Φθιώτιδας.

Εξυπηρετεί επίσης τους εργαζόμενους του Αλουμινίου της Ελλάδος, της ΛΑΡΚΟ, των Σωληνουργείων  Κορίνθου, τους χιλιάδες  επισκέπτες της Αράχωβας και του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, των αρχαιολογικών περιοχών (Δελφοί) και των θερινών παραθεριστικών περιοχών ενώ αποτελεί κεντρικό νοσηλευτικό ίδρυμα με «δορυφόρους» τα κέντρα υγείας Αλιάρτου και Διστόμου, που παρέχουν άριστες υπηρεσίες.

Η Υγεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και η παροχή δημόσιων και δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες είναι αδιαπραγμάτευτη.
Η αναβάθμιση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, η στελέχωσή του, ο σύγχρονος εξοπλισμός του και η εύρυθμη λειτουργία του, σύμφωνα με τις προτάσεις της διοίκησης,  του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού, είναι μονόδρομος.

Λέμε όχι στην υποβάθμιση και την συρρίκνωση του νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Θέλουμε ένα σύγχρονο νοσοκομείο και ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας.

Κάθε σκέψη υποβάθμισής του θα μας βρει όλους αντίθετους.

Παραμένουμε σε εγρήγορση, έτοιμοι για την όποια δυναμική μορφή αγώνα προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Την πραγματική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.


Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Όπως γνωρίζετε έχει ήδη ξεκινήσει ο διάλογος για την συγχώνευση των δημόσιων νοσηλευτικών μονάδων.
Η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Λεβαδιάς είναι υπόθεση που μας αφορά όλους μας.
Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο) .
Η στήριξη στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, με την συμμετοχή σας στην σημαντική συνεδρίαση, όπου θα καθοριστεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων, κρίνεται απαραίτητη.
Η υγεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό. Από την υγεία εξαρτάται η ζωή του ανθρώπου και η ποιότητα της γι΄ αυτή τη γενιά και τις επόμενες.





Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011