Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συμφωνούν όλοι στην Συμπαράταξη;

Η συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον έβγαλε νέα ανακοίνωση και δηλώνει έτοιμη να ανατρέψει τον σχεδιασμό και "το νέο θεσμικό πλαίσιο που οδηγεί στην επέλαση των βιομηχανικού τύπου αιολικών πάρκων και των ανεξέλεγκτων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων". Τώρα πια κυρίες και κύριοι τους ενοχλούν και τα φωτοβολταικά. Είναι αντίθετοι με τα φωτοβολταικά των αγροτών για την ενίσχυση του εισοδήματός τους; Είναι αντίθετοι με την ανάπτυξη φωτοβολταικών στις στέγες των σπιτιών για  οικονομία στον οικογενειακό προϋπολογισμό; Είναι αντίθετοι  στα φωτοβολταικά στις στέγες των δημόσιων κτιρίων και των κτιρίων των Δήμων που ενδεχομένως θα τους φέρει έσοδα και θα μειώσει τα τέλη στους Δημότες;

Που το πάει η κα Τσόνογλου;

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αλιάρτου η κα Τσόνογλου ζητά να αλλάξει το όνομα το νέου Δήμου. Ωρίμασε η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας λέει. Γιατί κα Τσόνογλου αφήσατε αυτό το «έγκλημα» να διαπραχθεί; Εσείς δεν ασχοληθήκατε με το χωροταξικό και τα ονόματα των νέων Δήμων; Τι σας έπιασε τώρα; Χάσατε τα αυγά και τα καλάθια με τα αποτελέσματα των εκλογών και τρέχετε τώρα να πιάσετε φίλους; Δεν σας βγήκε ο κος Τσιφής στη Λιβαδειά, δεν σας βγήκε ο κος Σβίγγος στη Θήβα, το ΠΑΣΟΚ έχασε στην Αράχωβα, στον Ορχομενό παίζεται δεν παίζεται, στην Αλίαρτο δεν κάθισε όπως θα ήθελε στο ΠΑΣΟΚ και στην Τανάγρα φαίνεται ότι δεν σας παίρνει. Τώρα στον ανεξάρτητο με αριστερές καταβολές Δήμο Αλιάρτου θέλετε να εξυπηρετήσετε την πλευρά των Θεσπιών και να «πουλήσετε» προστασία στο Δήμαρχο. Θα κάνετε δηλαδή το ίδιο και στον Ορχομενό για το Ακραίφνιο ή στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας  απέναντι στο αίτημα των κατοίκων του Στειρίου να συμπεριληφθεί στην ονομασία του Δήμου και η δική τους περιοχή; Θα κάνετε το ίδιο και για το Δήμο τη Τανάγρας ίσως ή σκέφτεστε να προτείνετε και την αλλαγή της ονομασίας της πρωτεύουσας του νομού από Δήμο Λεβαδέων σε Δήμο Λιβαδειάς Κορώνειας Δαύλειας Χαιρώνειας Κυριακίου μιας και όλες αυτές οι περιοχές είναι ιστορικές και μαρτυρικές; Ακολουθεί η επιστολή της κας Τσόνογλου στον κο Ντασιώτη.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Άρχισε "η γκρίνια" για τους πόρους


Τη δημιουργία κοινής Επιτροπής υπουργείου Εσωτερικών και Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ) για τα οικονομικά των περιφερειών αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση Γιάννης Ραγκούσης και περιφερειάρχες. Σκοπός της Επιτροπής, στην οποία είναι πιθανόν να συμμετάσχει και εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι να λύνει τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει ή προκύπτουν στην πορεία του θεσμού της αιρετής περιφέρειας, ακόμη και με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Που το πάει ο κος Βεργέτης;

Βόμβα μεγατόνων λέει στο συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά η προσφυγή Βεργέτη από την Εύβοια. Πολλοί πιστεύουν ότι άρχισαν τα όργανα στην παράταξη του περιφερειάρχη. Ακούσαμε και τον συγκεκριμένο κύριο να λέει στα κανάλια ότι κατέβηκε ανεξάρτητος και θα συμπεριφερθεί σαν ανεξάρτητος γιατί λέει δεν τον βοήθησε ο συνδυασμός του. Μ αυτά που λέει «θα φάει το κεφάλι του». Αποδεικνύει ότι δεν ξέρει καθόλου καλά το πολιτικό παιχνίδι, αφού δέχθηκε να συμμετάσχει σε μία διαδικασία που όλοι έλεγαν, από την πρώτη στιγμή, ότι είναι καθαρά πολιτική. Αν δεν το κατάλαβε έγκαιρα, οφείλει να γνωρίζει ότι το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του εξανεμίστηκε τη στιγμή που έθεσε τον εαυτό του κάτω από την ομπρέλα της υποψηφιότητας του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα


Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στα γραφεία των Δημάρχων της Βοιωτίας από τους βουλευτές. Λόγω της επίσκεψης Χρυσοχοίδη στη Λαμία προετοιμάζονται να ζητήσουν όσα δεν έχουν γίνει τα τελευταία 100 χρόνια στη Βοιωτία. Ο κάθε Δήμαρχος καταθέτει και ένα διαφορετικά αιτήματα για την περιοχή του στον κάθε βουλευτή οπότε καταλαβαίνεται τι θα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος. Και να το κάνουν αυτό οι βουλευτές της ΝΔ; το καταλαβαίνω. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τι θα πουν αν τελικά ο κος Χρυσοχοίδης δεν δεσμευτεί για τίποτα;

Με μικρό καλάθι στη Λιβαδειά ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης


Νερό τσάμπα -τέλος για τους αγρότες. Ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης στην κομματική συγκέντρωση στη Λιβαδειά, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ήταν κατηγορηματικός. «Η άδεια χρήσης νερού είναι ένα περιβαλλοντικό μέτρο που θα το βρούμε μπροστά μας και θα συνδέεται με τις επιδοτήσεις».

Χιονίζει στον Ελικώνα και στον Παρνασσό

Έντονη χιονόπτωση επικρατεί αυτή την ώρα στα ορεινά χωριά του Ελικώνα και του Παρνασσού. Προβλήματα εντοπίζονται στο Κυριάκι και την Αγία Άννα. Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τους επαρχιακούς δρόμους κλειστούς.